Bibliotheek op School (BOS)

Wist u dat de Brugghenschool over een bibliotheek beschikt? In de school staat een aantrekkelijke collectie voor alle leerlingen. Bibliotheek Katwijk zorgt ervoor dat de collectie regelmatig wordt aangevuld met de nieuwste boeken. De leerlingen hebben allemaal een eigen pasje waarmee ze wekelijks een boek kunnen lenen. De uitlening wordt voornamelijk door ouders verzorgd.
Leesplezier staat voorop!
We werken samen met Bibliotheek Katwijk om het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen te verhogen. Wie meer leest wordt beter in taal. Vrij lezen en voorlezen heeft een bewezen positief effect op de taalontwikkeling van kinderen.
Veel lezen:
● Verhoogt de leesvaardigheid en het taalgevoel
● Zorgt voor uitbreiding van de woordenschat
● Prikkelt de fantasie en het inlevingsvermogen
Allemaal goede redenen om lekker veel (voor) te lezen, op school maar ook thuis!
Via Schoolwise kunnen leerlingen boeken reserveren en zoeken naar (betrouwbare) informatie. Ook handig voor een presentatie en/of werkstuk! Dit is de link naar naar de Schoolwise portal van onze school:
https://probiblio2.hostedwise.nl/cgi-bin/bx.pl?vestnr=5891;var=dbos  
Vanuit Bibliotheek Katwijk ondersteunt Marleen Kralt de Bibliotheek op school. Samen met de leescoördinator van school, Annel Jonkers adviseren en begeleiden zij het team van de Brugghenschool.

Als de woorden die zijn geschreven worden voorgelezen, komen ze nog meer tot leven.

Leerkracht onderbouw